Veelgestelde vragen

Waar vind de fotoshoot plaats?

Voor een lifestyle newbornshoot kom ik bij je thuis en leg ik de mooie momenten en herinneringen vast in jullie eigen omgeving. De andere shoots doe ik het liefst op een buitenlocatie omdat ik werk met natuurlijk licht. De buitenlocatie mag je zelf uitkiezen maar ik kan zeker helpen in deze keuze en wat mooie locatie tips geven!

Wat doen we als het regent?

Als het weer er niet goed uitziet dan hebben we contact. Ik hou het weerbericht in de gaten en we kijken de dag ervoor of de ochtend zelf wat we gaan doen. Misschien kunnen we een mooie, lichte binnenlocatie vinden of de shoot bij jou thuis doen. Mocht er geen vervangende locatie zijn dan verplaatsen we de shoot en prikken we meteen een nieuwe datum.

Ik vind op de foto gaan best wel spannend en ik weet niet of de kindjes wel rustig zullen zijn. Hoe ga jij daar mee om?

Bang zijn dat je niet goed op de foto staat is niet nodig want poseren hoeft niet. Ik daag jullie uit met grappige vragen en kleine opdrachtjes zodat jullie de camera vergeten en het tijd samen is. Jullie mogen stoeien, kusjes geven, knuffelen, kietelen en spelen. Wat jullie normaal ook doen. Zodat ik deze mooie momenten kan vastleggen zoals ze zijn, als herinnering voor later!

Wat voor kleding moet ik aan?

Het allerbelangrijkste is dat je iets aan doet waar je je fijn in voelt. Het is altijd heel mooi bij een familie en gezinsshoot om de kleuren te zoeken die bij elkaar passen. Aardse tinten doen het altijd erg mooi net zoals, roest, crème, wit, donker groen of oker geel. Vermijdt drukke printjes en grote teksten of merken op kleding.

Bij een newbornshoot zijn zachte tinten ook erg mooi zoals oud roze, lichtblauw, mint groen. 

Kan ik een fotoshoot cadeau doen?

Jazeker! Super leuk als kraamcadeau, cadeau voor opa en oma, voor een babyshower of een verjaardag! Stuur een email naar info@fotografiebijmarloes.nl voor alle informatie!

Hoe zit het met betalen?

Na de fotoshoot stuur ik een factuur per mail. Deze moet worden voldaan binnen 1 week en nadat deze factuur betaald is ontvang je de foto's.

In welke week kan ik het beste een zwangerschapsshoot plannen?

Ik raad meestal aan tussen de 32 en 36 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je buik, de een heeft een klein buikje bij 36 weken en de ander heeft dan al een grotere buik. Je wilt je prachtige buik laten zien en deze vastleggen voor altijd! Maar je lichaam veranderd, misschien hou je zelfs vocht vast of kan je niet meer heel lang staan. Dan kan je het beste al bij 32 weken een shoot boeken. Helemaal wat je zelf wilt dus!

Na hoeveel weken vindt een lifestyle newbornshoot plaats?

Een lifestyle newbornshoot doe ik meestal rond 14 dagen na de geboorte. Dan is de baby nog lekker klein, maar ben je wel uit de kraamweek en de eerste hectische dagen. Maar het is ook afhankelijk van hoe het met jou en jullie kindje gaat! Het is belangrijk dat je zelf goed in je vel zit en dat het goed gaat met jullie kleintje! We kijken dus wanneer het voor jullie de beste tijd is en overleggen samen om een goede datum te prikken! Het is uiteraard ook mogelijk om de shoot te doen als je baby al een aantal maanden oud is. Ook heel leuk want dan heb je meer interactie samen.

Hoelang duurt een newbornshoot?

Een lifestyle newbornshoot duurt 1,5 tot 2 uur. Ik neem alle tijd voor jullie. Als er een voeding, een verschoning of troost moment tussendoor komt dan is dat geen probleem. Deze momenten horen erbij en leg ik met net zoveel liefde vast! 

Gebruik je extra spullen tijdens een lifestyle newbornshoot?

Nee, ik neem geen accessoires mee zoals mandjes en kleedjes, en ik zal de baby niet in bepaalde houdingen leggen. Ik houd het zo puur en natuurlijk mogelijk. Jullie liefde voor jullie kleintje leg ik vast! Knuffelen, met broertjes of zusjes erbij, de details. Ik leg alles vast. Eigenlijk hoeven jullie alleen maar te genieten van elkaar en van het moment! Op een ontspannen manier zal ik de mooiste (en grappigste) momenten vastleggen!

Fotografeer jij ook buiten Dordrecht?

Jazeker, ik heb een eigen auto ter beschikking en kom graag naar jullie toe. Binnen Dordrecht reken ik geen reiskosten, is de locatie buiten Dordrecht dan  reken ik 0,30 cent per kilometer.