Creatieve tips voor een bruiloft tijdens corona

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 16:33

Tips voor trouwen in corona tijd

Trouwplannen maar gooit corona roet in het eten?

Twijfelen jullie om jullie dag door te laten gaan ivm de corona maatregelen? Helaas zijn er een aantal dingen niet mogelijk, maar er zijn ook zeker veel dingen wél mogelijk. Vooral als je creatief nadenkt, kan het een onvergetelijke dag worden! Daar ga ik je bij helpen!

De ceremonie

Lifestream

Je kunt je ceremonie tegenwoordig livestreamen voor de mensen die er helaas niet meer bij kunnen zijn. Extra leuke tip: stuur van te voren een uitleg over de livestream en een klein flesje champagne naar de gasten zodat ze toch samen met jullie kunnen proosten.

Halve cirkel

Buiten trouwen is op dit moment de veiligste keuze. Zet de gasten in een grote kring op 1,5 m van elkaar om jullie heen! Een halve cirkel met 2 rijen kan ook!

Gepersonaliseerde pennen cadeau

Zorg ook voor eigen gepersonaliseerde zwarte pennen voor iedereen die gaat tekenen: 1 x bruidspaar, 1 x trouwambtenaar en 1 per getuige. Meteen een leuk cadeautje!


Coronabruiloft tips
tour d'amour bruiloft

Tour d'amour

Ga langs!

Huur een volkswagen busje of rij met jullie trouwauto langs al jullie familie en vrienden. Ze staan dan op verschillende plekken zoals een zandvlakte, een park of de hei waar zij lekker kunnen picknicken. Jullie rijden langs en hebben bij elke halte een stop met jullie vrienden en familie! Zo heb je toch nog een gezellig moment samen!

 

Of rij langs je kwetsbare oma die er niet bij kan zijn. Ze kunnen veilig binnen blijven, achter het raam, maar jullie kunnen toch nog samen op de foto.

Drive trough receptie

Een drive trough op je bruiloft is een leuke oplossing om als bruidspaar toch meer gasten uit te nodigen op je bruiloft dan momenteel mogelijk is. Daarnaast is het een heel leuk alternatief voor een receptie en toch een leuke manier om gefeliciteerd te worden in deze tijd.

Bij een drive through rijden de gasten op een veilige afstand langs jullie als bruidspaar en feliciteren ze jullie vanuit hun auto. Maak een route met leuke stops voor de gasten zoals een gastenboek/photobooth, een stop waar ze iets op de polaroid kunnen schrijven of een bord met een QR-code met een leuk filmpje van hoe jullie elkaar hebben ontmoet of een klein stukje film van jullie dag. Een leuke quiz of puzzel die ze moeten oplossen over jullie is ook erg leuk. 

Laat bij de eerste stop de auto versieren en regel ook iets leuks en feestelijks waar jullie zelf op kunnen zitten of bij kunnen staan. Het is natuurlijk ook super leuk om de gasten in de auto's aan het einde iets leuks mee te geven, een goodiebag met een klein flesje champagne en een stukje bruidstaart of een ijsje op een warme dag.

bruiloft tips corona
creatieve ideeën voor bruiloft tijdens corona

Nog een paar tips voor de drive through..

- Laat geen file ontstaan, kies een goeie plek uit waar je niemand op houdt.

- Je kan mensen uitnodigen om in tijdsblokken langs te komen, zo heb je net iets meer tijd per gast.

- Regel mensen die helpen met bijvoorbeeld alles klaarzetten, de auto's versieren en iets uitdelen.

- Regel een klein bandje of orgel tijdens de drive through

 

Feliciteren

Houden jullie een 'gewone' receptie? Dan kan feliciteren een beetje ongemakkelijk zijn als je elkaar geen hand mag geven. Maar het hoort er toch echt bij op zo'n mooie feestelijke dag! Een elleboog-boks, een high-five met een vliegenmeppers of een draaitafel zijn leuke opties. Op de draaitafel kan je bijvoorbeeld een drankje zetten en degene die jullie feliciteert zijn/haar cadeau. Zo heb je allebei iets in handen en kunnen jullie samen proosten.

Als het van te voren duidelijk is wat er gedaan wordt, ontstaan er geen ongemakkelijke momenten.

Diner

Het diner is een lastige op dit moment. Nu is de horeca nog gesloten maar take away is wel toegestaan. Ga in overleg met de trouwlocatie hoe dit binnen de huidige maatregelen opgelost kan worden.

 

Je kunt bijvoorbeeld buiten verschillende zithoekjes/tafeltjes maken en het eten laten 'afhalen'.

 

Als je van te voren goed nadenkt over de routes die iedereen zal afleggen, bijvoorbeeld tussen de tafels en het toilet of de keuken, kun je veilig op afstand blijven. Als de horeca weer open mag is dit makkelijker en een lange tafel met stoelen op 1,5 meter is dan prima!

coronabruiloft tips

Feest

Je kunt je feest vervangen voor een kampvuuravond met genoeg afstand, weerwolven spelen of andere spelletjes. Activiteiten zoals levend cluedo/stratego, een buitenbioscoop op een groot doek en veel kussens. Super knus en romantisch toch!

Of wel eens aan een silent disco gedacht? Iedereen krijgt een eigen koptelefoon en zo is het op elke plek feest. Maak een dansvloer met verschillende vakken (1,5 m) en dans met elkaar! Je moet even informeren hoe het nu met het aantal personen binnen zit maar ik denk dat je buiten, mits het mooi weer is, meer mag! Als je die 1,5 meter kan waarborgen!

Wat ook een optie is, een seated party. Regel (binnen) allemaal gezellige zitjes, zorg voor een band die fantastisch is en geniet van dit unieke moment.

Je kunt er ook voor kiezen om het feest uit te stellen en dit later, als alles weer mag, op een knallende manier te doen! Gaan jullie na het diner naar huis, laat iedereen dan afscheid nemen van jullie door een haag te maken met sterretjes!

Ik hoop dat ik je door deze tips heb laten zien dat het niet alleen maar beperkingen zijn maar dat jullie dag draait om jullie én jullie liefde. Dat door deze tips jullie zoveel mogelijk familie en vrienden bij jullie dag kunnen hebben!

Want jullie trouwdag kan zeker een onvergetelijke dag worden! Gaan jullie binnenkort trouwen en ontvang je graag meer informatie?

Neem dan eens vrijblijvend contact op om te kijken of jullie trouwdatum nog beschikbaar is. Of vraag gratis mijn trouwbrochure aan voor meer over mijn werkwijze en tarieven.

Ik zou het super leuk vinden als je hieronder laat weten welk idee jullie misschien gaan toepassen op jullie bruiloft en natuurlijk welke datum jullie trouwen!

 

Lot's of love,

Marloes

Bruiloft tijdens corona tips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.